Hjelp, jeg har fått skattesmell!

Er du en av mange nordmenn som har fått melding om skyldig restskatt, eller såkalt skattesmell? Du kan trøste deg med at dette (dessverre) er helt normalt.

I 2016 fikk nemlig over 700 000 nordmenn restskatt, og landsgjennomsnittet lå på hele 31 000 kr.

Om du skylder mer enn 1 000 kr, vil tidligste betalingsfrist være 20.august, og 24. september. Husk at dersom du ikke overholder betalingsfristen på første avdrag, vil andre avdrag forfalle automatisk. Det betyr at du må betale begge avdragene samtidig. Den årlige forsinkelsesrenta utgjør dessuten 8,5 %. Derfor er det viktig å betale restskatt så fort som mulig. Om du ikke har sparepenger til å dekke restskatten, anbefaler vi å bruke feriepengene til å betale den. Da unngår du et dyrt lån til staten, som er en av de strengeste kreditorene som finnes.

Du kan selv regne ut hvor mye du må betale i renter hvis du betaler for sent her

Om du fikk restskatt i år, bør du allerede nå ta en ny titt på din skattemelding, for å sikre at du ikke får skattesmell til neste år også. Beregn gjerne høyere inntekt enn du faktisk har for å gi deg selv litt slingringsmonn. Husk at om du betaler for mye, vil du få dette igjen til neste år, så det kan faktisk være en fin måte å spare penger på.

Faren for skattesmell utgjør bare en av de mange grunnene til at det er smart å ha en "bufferkonto". Les hvorfor du bør skaffe deg en her!

Hvis du vil lese om hva skattemeldingen faktisk er, kan du lese innlegget vårt om det.

Next Post Previous Post